logo Domino Desgn

Domino Design
Hof Der Schone Kunsten

Andrew Zeegers
beeldend kunstenaar
ontwerper

atelier Domino:

Nieuwe Ebbingestraat 31
9712 ND Groningen

contact:

06 - 28 12 88 62
domino@bart.nl
info@domino-design.nl
www.domino-design.nl


• home

• grafische vormgeving

• illustraties

• portretten

• cursussen

• workshops

• museumshop

• La Strada

• agenda

• contact

• gastenboek

• externe links

 

Gevulde zoete aardappel recept

home | agenda | arrangementen | gerechten | workshops

< terug naar zoete aardappel

bereiding

  1. was alle groenten en boen de zoete aardappel grondig met een groente borstel.
  2. Maak de quacomole. (Dit is een eenvoudige versie omdat ik niet alle ingrediënten in huis had). Haal de schil van de avocado en ontpit hem. Prak hem fijn met een vork, doe er het sap van een halve citroen bij. Doe er een koffielepel chillipoeder bij. Doe er twee eetlepels Soya Kookroom bij. Doe dit in een schaaltje en maak fijn met een staafmixer, breng op smaak met tabasco, zout en peper. Dek af met huishoudfolie en zet apart in de koelkast.
  3. Blancheer de zoete aardappel 5 min. in matig kokend water. Haal de aardappel uit het water en doe hem in aluminiumfolie en voor 30 minuten in de oven op 200°C.
  4. Ondertussen ontpit je en snijd je de paprika in smalle lange stroken. Doe wat olijfolie in een bakpan en gril eigenlijk de paprika tot de stroken flink donkerbruine randjes krijgen, doe de sjalot erbij en op het laatst de knoflook.
  5. Snijd een stuk van ongeveer 6 cm. van de courgette en snijd overdwars doormidden. snijd er dan kleine plakjes van. Leg op een snijplank en vet met een kwastje de plakjes courgette in met olijfolie. Leg klaar om te grillen zodra de zoete aardappel voor de tweede keer inde oven gaat.
  6. Haal de zoete aardappel uit de oven en leg hem op de snijplank. Snijd dan voorzichtig de aardappel (in de lengte) half door maar niet tot je de bodem van de aardappel bereikt. Snijd er een inkeping in en haal het binnenste (het vruchtvlees) uit de aardappel met een kleine (koffie)lepel maar zo dat je de huid niet beschadigd. (Je gebruikt later de huid om alles weer terug te stoppen).
  7. Doe de inhoud in een kom. Snijd een paar takjes verse koriander grof en doe in de kom. Doe een kwart cup geraspte kaas er bij, doe een kwart cup verkruimelde Feta erbij, doe er een fijngesneden teentje knoflook bij, peper en zout
  8. Optioneel, en dat is er lekker: peperkoek van goede kwaliteit erdoor kruimelen.
    Meng deze ingrediënten grof door elkaar en stop dan alles terug in de huid van de zoete aardappel en leg klaar op het zilverpapier.
  9. Indien je koek- & speculaaskruiden en kaneel hebt die je ook een theelepel van ieder erbij.
  10. Doe wat geraspte oude kaas (of in plaats daarvan strookjes cheddar op de aardappel en tevens en een aantal reepjes paprika met de sjalot en knoflook. Leg open in de oven zodat de kaas goed smelt en alles nog even goed warm wordt.
  11. ondertussen:
  12. Pak een grillpan en gril langzaam de plakjes courgette zodat er mooie streepjes op komen en tevens de courgette gaar is.
  13. Op 'n ander kookpit: na het roosteren van de paprika, houdt de koekenpan op het vuur doe er wat nieuwe olie in en bak/rooster de paddestoelen mix zonder de paddestoelen te snijden, houd ze mooi heel. Voeg halverwege wat verse grofgesneden salie (Italiaanse kruiden uit de supermarkt) Keer ze af en toe om en als ze klaar zijn, d.w.z. als ze er, net als de paprika een beetje geroosterd uitzien.
  14. Haal dan de aardappel eruit en leg er wat van de reepjes gegrilde courgette op en wat van de quacamole. Een paar druppels oestersaus.

presentatie

 

ingrediënten

  • zoete aardappel
  • courgette
  • paprika (oranje)
  • 1 sjalot
  • paddestoelenmix
  • pittige feta
  • geraspte oude kaas
  • soya kookroom
  • verse koriander
  • citroen
  • chillipoeder
  • peper / zout
  • avocado

benodigdheden

  • oven
  • kookpan
  • grilpan
  • bakpan
  • snijplank
  • messen
  • citroenpersje
  • mengkom